Mod.gov.rs
Mi-35

“Mi nismo pretnja nikome, ali jačanjem naše vojske ograničavamo pretnje drugih prema nama i zato me je iznenadila izjava ambasadora SAD-a Entonija Godfrija u kojoj postavlja pitanje zbog čega se Srbija naoružava”, rekao je predsednik Srbije Aleksadar Vučić.

– Uvek sam ga smatrao korektnim čovekom i prijateljem naše zemlje i zato me je ta izjava iznenadila – istakao je Vučić.

Podsetio je da su sve susedne zemlje, sem BiH, kao i sve zemlje u širem okruženju članice NATO i da se sve naoružavaju.

– Mađarska i Bugarska, zemlje sa kojima imamo veoma prijateljske odnose se naoružavaju veoma značajnim kapacitetima, ali mi je interesantno kako američki ambasador u Hrvatskoj nije pitao kako će Srbija da reguje kada Amerika pokloni 16 kajova helikoptera Hrvatskoj i helfajer rakete kojima mogu da i preko granice nepogrešivo tuku nečije ciljeve – rekao je Vučić.

Pitao je kako se to nisu upitali Nemci kada su prodavali pancer haubice, koje su strahovito moćno oružje, Hrvatima, a nama nisu hteli da prodaju ni Hekler i Koh puške.

Naglasio je da Vojska Srbije više ne uništava oružje, nego napreduje i raste i dodao da sada imamo veliki broj komada oružja.

Vučić je podsetio da jedino Srbija nije članica NATO.

Naveo je da Srbija jačanjem svoje vojske nije prekršila ni jedan regionalni sporazum o naoružavanju, jer najvećim delom kupuje odbrambeno oružje, kako nam se ne bi ponovo desilo da nam piloti ginu u nespremnim avionima.

– Zato sada imamo avione lovce 4+ generacije. Pri kraju smo da donesemo konačnu odluku o nabavci dodatne lovačke i lovačko-bombarderske avijacije, kao i o dodatnim PVO sistemima, jer time odvraćamo svakoga ko bi pomislio da ugrozi našu zemlju – istakao je Vučić.

On je dodao da nije u redu da o naoružavnaju Srbije priča ambasador zemlje koja troši 770 milijardi dolara na vojsku, što je 650 puta više nego Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here