Srbija ne može da izađe iz krize bez obaranja vlade Aleksandra Vučića

0

Saša Milenić, predsednik Skupštine grada Kragujevca
 

"Srbija se nalazi u ekonomskoj paralizi iz koje neće moći da izađe bez obaranja Srpske napredne stranke (SNS) i potpuno destruktivne vlade Aleksandra Vučića", kazao je Milenić na sednici Skupštine grada Kragujevca.

 

On je ocenio da je vlada Aleksandra Vučića i politička vlast SNS-a ozbiljna opasnost po društvo u Srbiji protiv koje se mora boriti dok ne bude prekasno i dok Srbija sasvim ne udari o dno iskustva preživljenog 90-tih godina 20. veka.

 

Prema njegovim rečima, kriza u Srbiji se produbljuje zahvaljujući Vučićevoj vladi i politici SNS-a. "To pokazuju ekonomski parametri i daju nam za pravo da reč SEKA, svetska ekonomska kriza, čitamo kao srpska ekonomska kriza koja je
direktna posledica antiekonomske politike Vlade Aleksandra Vučića i SNS", rekao je Milenić.

 

Ekonomski parametri nedvosmisleno govore da nema ni minimalno projektovanog privrednog rasta, već se zvanično priznaje da će rast biti nulti. On je naveo da je Srbija "šampion u Evropi" jer ima rekordni budžetski deficit koji će biti oko 10 odsto bruto domaćeg proizvoda.

 

"Poenta je da Zajedno za Šumadiju i skupštinska većina u Kragujevcu upozoravaju da lokalna samouprava vodi politiku razvoja i uspeva da izuzetne rezultate postigne i u maksimalno destruktivnom ekonomskom ambijentu vlade Aleksandra Vučića", rekao je Milenić.

 

On je dodao da je javni dug Kragujevca smanjen za dva miliona evra, sa
uspehom je završena izgradnja zgrade Hitne pomoći, realizovana izgradnja 108 stanova u doba najveće ekonomske krize.

 

"Ali ovde se iz Kragujevca šalju Srbiji poruke da Kragujevac mora pasti. Ono što se dogodilo privatnom preduzeću Takovo je izraz namera politike Vlade Aleksandra Vučića i SNS prema građanima Kragujevca i Šumadije", rekao je Milenić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here