Tanjug
Siniša Mali

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali oglasio se povodom naslovne strane hrvatskog “Nedeljnika” na kojoj su Aleksandar Vučić, Đorđa Meloni i Viktor Orban predstavljeni sa brkovima koji aludiraju na Hitlera, a da ironija bude veća Hrvati, poznati kao prvoborci svih mračnih istorijskih sila, u naslovu su istakli kako je njihova zemlja između tri fašizma.

Mali je povodom ove, u najmanju ruku neumesne, naslovnice naveo da mržnja prema srpskom narodu koja dolazi iz Hrvatske svakog dana dobija sve veće razmere.

– Tako je posle priče o ubijenoj srpskoj deci, koja je za njihovog predsednika postala “nepodnošljivo gadljiva”, nedeljnik “Ekspres” objavio skandaloznu naslovnu stranu, gde su predsednika Aleksandra Vučića uporedili sa nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, a Srbiju nazvali nacističkom državom. U vreme najveće svetske krize, dok se i najbogatije države bore da prežive, Hrvatska se i dalje bavi Srbijom, jer ne može da podnese nijedan srpski uspeh, a pogotovo uspehe koje postiže predsednik Aleksandar Vučić. Srbija nikad nije bila i nikad neće biti fašistička država, dok u Hrvatskoj i dalje imate nazive ulica koji nose imena ustaša. Nećemo nikad zaboraviti žrtve ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata, niti sva zlodela koja su se dešavala u logoru Jasenovac, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske. Potpuno sraman i licemeran čin, koji iziskuje najstrašniju osudu. Na hrvatske frustracije, mi ćemo odgovoriti radom i rezultatima. – poručio je Mali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here