EPA/Larry W. Smith

Naredna sezona NBA liga se pomerila zbog pandemije koronavirusa kao što je i ovaj „produžena“ kalendarski.

Naredna sezona NBA liga se pomerila zbog pandemije koronavirusa kao što je i ovaj „produžena“ kalendarski.

Zato je pitanje koliko će se sve to odraziti na narednu godinu u kojoj su na programu Olimpijske igre u Tokiju.

Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za trajanja Olimpijskih igara, ali je taj scenario „malo verovatan“.

– Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara – izjavio je Silver za NBA TV.

– To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore“ dodao je Silver.

Olimpijske igre ove godine zbog pandemije koronavirusa zakazane su za od 23. jula do 8. avgusta.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom, a Silver je u sredu na konferenciji za novinare objavio da sledeća sezona ne može početi pre januara 2021. godine.

S obzirom na to da NBA sezona traje devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije – dodao je Silver.

– To znači da su okolnosti izuzetno vanredne, čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će da liči svet sledeće leto i hoćemo li moći da nastavimo?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime