AP Photo/Frank Augstein

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Japana u okviru drugog kola Grupe A sa 3:0 u setovima (25:23, 25:16, 26:24).

Nisu ostavile mnogo prostora Japankama koje su forsirale „koreju“.

Nešto bolji start imale su domaće odbojkašice, ali Srbija pred tehnički tajm-aut stiže do prvog vođstva koje nije ispušteno do pred kraj seta.

Vodile su Japanke 23:22 i bile u poziciji da možda i uzmu prvi set, da nije bilo Milene Rašić i Tijane Bošković koje su preokrenule i donele Srbiji prvi set.

Korektor srpske reprezentacije imala je čak 15 poena u prvom setu, ali ostatak ekipe je nije pratio,

U drugom je bilo manje tenzije, Srbija je stigla do velike razlike nakon tehničkog tajm-auta i tu prednost je održavala do kraja seta. Proradile su Milena Rašić i Mina Popović, te skinule deo tereta sa leđa Boškovićeve.

Očekivalo se da u istom ritmu nastave i u trećem setu, tako su ga i otvorile srpske odbojkašice, ali Japanke se nisu lako predavale. Prava drama viđena je na kraju ovog seta.

Japanke su imale i set loptu, ali im nije dozvolila Jelena Blagojević da izbore šansu za povratak. Potom je na scenu stigla ponovo Boškovićeva i donela Srbijii meč loptu na 25:24, koja je potom i iskorišćena.

Najefikasnija u našim redovima bila je upravo Boškovićeva sa 34 poena. Pratile su je Milena Popović sa 10 i Milena Rašić sa devet poena.

Kod Japanki najbolja je bila Išikava sa 13, a dvocifrena je bila još i Kurogo sa 12.

Naše odbojkašice će u narednom meču igrati sa selekcijom Južne Koreje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here