Srbija podržava odbranu Ivanovića

0

I dalje u pritvoru: Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba sa severa Kosova
 

Đurić je posle posete Ivanoviću u pritvorskoj jedinici u Sjevernoj Mitrovici izjavio je da je važno da svi ljudi na Kosovu i Metohiji mogu da računaju na čvrstu podršku Srbije.

 

"Posetio sam Ivanovića da se uverim u njegovo fizičko zdravlje i stanje duha. Ivanović je snažan čovek koji je odlučan i istrajan da se nosi sa veoma teškom situacijom u kojoj se nalazi", rekao je Đurić novinarima.

 

On je najavio da će sledeće sedmice posetiti i druge pritvorene Srbe. Đurić je rekao da je uzurpacija državne i društvene imovine u opštini Štrpce, koju će sutra posetiti, veoma važno pitanje.

 

"Politika Vlade Srbije nije da stvara situaciju u kojoj će Srbi na Kosmetu živeti od reči. Mi želimo da u celoj zemlji, posebno na Kosovu i Metohiji, do rešenja dolazimo razgovorima. Otuda sam u Briselu upravo pre dva dana imao veoma teške razgovore", naglasio je Đurić.

 

On je naglasio da vlasti Srbije rade na tome da situaciju drže smirenom, te da se bore istrajno za interese države na Kosmetu i da ih od toga neće odvratiti bilo kakvi potezi privremenih institucija na Kosovu i Metohiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here