Ministarstvo spoljnih poslova Srbije
Selaković u razgovoru sa italijanskim ambasadorom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Italije Кarlom Lo Кašom kojem je preneo posvećenost Srbije u dijalogu sa Kosovom što je, kako je rekao, pokazano i na poslednjem sastanku u Briselu „uprkos opstrukciji i potpuno nekonstruktivnom odnosu Prištine“.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećoj poseti italijanskog ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Luiđija Di Maja Beogradu 21. i 22. juna.

Selaković je poručio da Srbija veoma pridaje značaj daljem razvoju ukupnih odnosa sa Italijom, koji se odvijaju u duhu prijateljstva i bliskih veza između ova dva naroda.

On je istakao je da se saradnja Srbije i Italije razvija na nivou strateškog partnerstva, kao i da se to ogleda u visokom nivou političkih i ekonomskih odnosa i razgranatoj i uspešnoj saradnji na brojnim poljima.

Selaković je dodao da bi za odnose dveju država bilo korisno da se u bliskoj budućnosti održi četvrta zajednička sednica vlada.

Srpski šef diplomatije je poručio da je ekonomska saradnja jedan od prioriteta i podvukao da je Italija jedan od najznačajnijih investitora u srpsku privredu, izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da nivo trgovinsko-ekonomske razmene između Srbije i Italije u prva četiri meseca ove godine beleži rast.

Selaković je zahvalio Italiji na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, posebno naglasivši činjenicu da je Italija jedna od najglasnijih zagovornica proširenja Unije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here