Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević saopštio je da će do kraja 2023. godine broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske, biti povećan na 5.000.

– Obaveštavam javnost Srbije i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5.000 – naveo je Vučević.

Vučević je rekao da će Vojska Srbije imati 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

On je dodao da će ti vojnici biti spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina.

– Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima – poručio je Vučević.

Ministar odbrane je istakao da će Srbija do kraja 2023. imati “mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju”.

4 COMMENTS

  1. Eeee, sad smo opasni. Svima ce da se gace tresu. Pet ‘iljadi npvoobucenih vojnika. Auuuu. Mogli bi prvo Rusima u Ukrajini pomoci. Pa onda udri po siptarima. Mnogo smo jaki. Ce i Amere za usi da vatamo.

  2. Samo da tih 5.000 specijalaca ne budu rasporedjeni po Srbiji da silom mobilisu obicne gradjane po Srbiji i salju da ginu po Kosovu kao sto je radila i JNA.Po onoj Borinoj pjesmi “Rado Srbin ide u vojnike dva ga tuku,a trojica vuku”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here