EPA/Tibor Illyes
Rukometaši Srbije slave pobedu protiv Ukrajine

Rukometna reprezentacija Srbije razbila je Ukrajinu u meču prvog kola C grupe Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj rezultatom 31:23.

Rukometaši Srbije su nešto sporije ušli u meč, pa su Ukrajinci u prvih nekoliko minuta uspevali da drže priključak (2:2), ali su izabranici Tonija Đerone od tog momenta krenuli silovito.

Prvo su došli do 4:2, zatim i 7:4, da bi golom Bogdana Radivojevića prednost povećana na 10:6 sa sedmerca.

Razigrao se u tim momentima Lazar Kukić, koji je pogađao odakle god je mogao, a posebno se istakao u završnici prvog poluvremena kada je postigao izuzetno atraktivan pogodak za 17:11.

Upravo Kukićevim golom Srbija je došla do sedam golova viška (18:11) početkom drugog poluvremena, da bi u narednom napadu i Stetenović uputio pravu raketu ka mreži Ukrajinaca i zamalo pocepao mrežu.

Pogotkom Milosavljevića Srbija je otišla na višak od devet pogodaka (23:14), nakon čega više dileme nije bilo kome će pripasti pobeda.

Prednost je išla i do 12 golova viška, ali su Ukrajinci uspeli da u samoj završnici meča razliku smanje na osam bolova minusa.

Srbiju je do velike pobede predvodio Kukić sa sedam pogodaka.

Naredni meč Srbija igra 15. januara protiv Hrvatske od 20.30, dok je utakmica trećeg kola protiv Francuske na programu 17. januara od 20.30.

Srbija – Ukrajina 31:23 (17:11, 14:12)

Dvorana: Pik (Segedin); Sudije: Sudije: Lars Jorum, Havard Kleven

Srbija: Bomaštar, Cupara, Ivanišević, Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Pešić, Radivojević 5, Pešmalbek 3, Kukić 7 , Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2

Ukrajina: Terekov, Komok, Artemenko 2, Zalevski, Bujnenko, Kasai 2, Titinjuk 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Dontsov 3, Horiha 6, Burzak 1, Bližnijuk, Turčenko 2, Minotski, Ilčenko 2

1 COMMENT

  1. Kako su smeli da pobede i jos da ih deklasiraju? To nije bilo predvidjeno. Sad ce NATO reagovati i dokazati da je to delo Putina i njegovih hakera. Utakmica mora biti ponovljena uz prisustvo Stoltenberga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here