Srpski odbojkaši su na Evropskom prvenstvu pobedili Slovačku sa 3:0 (25:19; 25:20; 25:21) u utakmici grupe B u Antverpenu.

Druga perfektna pobeda, bez predatog seta. Slovačka je prošla kao i Nemačka u prvom kolu.

Slovaci su se trudili da pariraju, ali je bilo jasno da Srbija kad god poželi na današnjem meču može da preokrene ili izađe iz egala.

Uroš Kovačević je nakupio najviše poena kod nas – 17, pratili su ga Petar Krsmanović i Marko Ivović sa 11,Dražen Luburić je na poenu manje. Kod Slovaka je Matej patak bio prvi poenter sa 12 poen.

Valja naglasiti da je selektor Kovač odmarao Podraščanina, Atanasijevića i Petrića.

Sutra sledi derbi grupe sa Španijom od 20:30.

3:0! 25:21

Uspeli smo da se vratimo sa 6:11, rezultata do kog su Slovaci došli serijom 5:1, hvatanjem ritma u igri. Od 14:12, posle greške u servisu Krsmanovića, slede tri uzastopna poena -Kovačević, Lisinac, pa Luburić za vođstvo. Nisu odbojkaši Slovačke pali. Držali su egal do poslednjeg kvartala trećeg setu, kada je iapk 22:19 bilo nedostižno.

2:0! 25:20!

Nastavlja se odlična igra naše ekipe. Očigledna je razlika u klasi. Od 6:5 nadalje Slovaci nisu ni pripretili. Uroš Kovačević je na 10 poena.

1:0! 25:19!

Slovaci su spremno ušli u meč i bili vrlo tvrd rival do sredine seta. Mahom nerešeno stanje na semaforu, sa blagim promenama od jednog poena na obe strane promenjeno je asom Dražena Luburića za 16:15. Od tada “orlovi” kreću sa mnogo boljom igrom i odlepljuju se na 20:16 za miran završetak seta. Pomogao je i veliki broj grešaka u servisima Slovačke.

Počeo je meč!

Postava Srbije: Luburić, Ivović, Kovačević, Krsmanović, Jovović, Lisinac

Izabranici Slobodana Kovača u prvom meču grupe B pobedili su Nemačku 3:0 u Briselu, nakon čega su otputovali u Antverpen, gde ih posle duela sa Slovačkom očekuju i mečevi protiv Španije, Belgije i Austrije.

Šampionat Evrope se održava u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji, a Srbija brani bronzanu medalju.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here