MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Fudbalska reprezentacija Srbije bila je bolja od selekcije Azerbejdžana rezultatom 3:1(1:1) u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Strelci za “Orlove” bili su Vlahović u 30. sa bele tačke i u 52. i Tadić isto sa 11 metara, dok je za Azerbejdžan posle velike greške Rajkovića strelac bio Makmudov.

Ovom pobedom je Srbija došla u priliku da se direktno plasira na Mundijal za šta će joj najverovatnije biti potrebna pobeda nad selekcijom Portugala koja je dodajmo i to, bila ubedljiva protiv Luksemburga (5:0). Meč odluke se igra u Lisabonu 14. novembra.

TOK MEČA: SRBIJA – AZERBEJDŽAN 3:1(1:1)

KRAJ

DRUGO POLUVREME

88. minut – Nove izmene kod nas, ušli Mladenović i Maksimović, izašli Vlahović i Lazović.

83. minut – GOOOOL! Srbija odlazi na dva gola prednosti. Nakon dosuđenog penala siguran sa 11 metara bio je Tadić. 3:1

75. minut – Nova izmena u našem taboru, ušao Radonjić, izašao Kostić.

69. minut – Velika prilika za Srbiju, Mitrović je šutirao iz kaznenog ali je večeras odlični Magomedalijev odbranio i ovo.

66. minut – Dvostruka izmena kod naših. Ušli Mitrović i Tadić, izašli Jović i Grujić.

63. minut – Pokušao je atraktivno, makazicama Vlahović iz kaznenog ali je bio neprecizan.

52. minut – GOOOOL! Srbija ponovo dolazi do prednosti. Lazović je uputio udarac, golman gostiju je dobro intervenisao ali je na odbijenu loptu natrčao Vlahović i sproveo loptu u mrežu. 2:1

46. minut – Utakmica je nastavljena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

PRVO POLUVREME

45+2 – GOL! Azerbjedžan pred sam kraj prvog dela stiže do izjednačenja tako što je Rajković loše izneo loptu i dao je u noge protivniku, nakon čega je Makmudov poslao loptu u nebranjenu mrežu. 1:1

43. minut – Lepa akcija Srbije, Lazović je uputio centaršut sa boka, u kaznenom je najviši bio Jović koji je šutirao glavom ali je golman gostiju dobro intervenisao.

30. minut – GOOOOL! Srbija vodi, strelac Vlahović sa bele tačke. 1:0

14. minut – Nova šansa! Kostić je protutnjao po levoj strani u jednoj kontri, ubacio loptu, ali promašio Vlahovića. Međutim, Haghverdi je loše reagovao i pogodio stativu.

11. minut – Prvu ozbiljniju priliku za Srbiju, iskreirao je Vlahović koji je uputio udarac sa vrha šesnaesterca, lopta je na svom putu okrznula stativu gola gostiju.

1. minut – Utakmica je počela.

SASTAVI

Srbija (3-5-2): Rajković – Nastastić, S. Mitrović, Veljković – Lukić, Grujić, Kostić, Lazović, Milinković-Savić – Vlahović, Jović.

Azerbejdžan (3-4-3): Magomedalijev – Krivocjuk, Hagverdi, Medvedev – Salahli, Mahmudov, Garajev, Huseinov – Ozobić, Dadašov, Abdulaev.

Pre ove utakmice selektor reprezentacije Dragan Stojković izneo je svoje mišljenje o narednom duelu.

– Meč sa Azerbejdžanom shvatamo izuzetno ozbiljno, znamo koliko je ova utakmica važna, ništa manje od svih do sada. Protivnik može dosta problema da vam stvori, moramo da budemo jako oprezni i 100 odsto fokusirani na svoju igru i ono što želimo da pokažemo na terenu.

Krilni igrač Filip Kostić izneo je takođe svoje impresije pred ovaj važan meč.

– Spremni dočekujemo ovaj meč. Svaka pobeda je bitna, ona donosi samopouzdanje, tako će i ova nad Azerbejdžanom ako do nje dođe biti jako bitna pred gostovanje u Lisabonu. Respektujemo svakog protivnika, favoriti smo i ne bežimo od toga, ali moramo to da pokažemo na terenu. Pratićemo i utakmice Portugala i nadamo se njihovom kiksu.

Tekstualni prenos možete pratiti na našem sajtu.

 

2 COMMENTS

  1. Све је то лепо,али против које то земље играмо. Шта је Португал? Чији је то назив?

    • Igramo protiv zemlje koja će nam napuniti mrežu sa 6 komada ( 3 komada samo od Ronalda)…
      Takoda ćemo ” na guzove” kroz baraž gde će nam konačni prolazak opet zavisiti od razlike golova i tuđeg kiksa.
      To je srpski internacionalni fudbal zadnjih 30 godina !!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here