EPA

Odbojkaši Srbije su konačno saznali termin svog meča u osmini finala 33. Evropskog prvenstva.

“Orlovi” Igora Kolakovića igraće protiv Češke u nedelju, 10. septembra, od 18 časova. Pobednik ovog duela će u četvrtfinalu na megdan boljem iz dvoboja Poljska – Belgija, koji se igra takođe u nedelju u Bariju, ali od 21:00.

Inače, Srbija i Češka su poslednji zvaničan meč igrali 2019. godine, takođe na Evropskom prvenstvu i takođe u osmini finala, kada je naša selekcija slavila trijumf rezultatom 3:0.

Zanimljivo je i to da su ove dve selekcije odigrale i dva prijateljska meča u Beogradu, pred sam početak Evropskog prvenstva. U prvom je bilo 3:2, a u drugom 4:0 za četu Igora Kolakovića.

Odbojkaški “Orlovi”, koji su odigrali nekoliko sjajnih mečeva u grupnoj fazi takmičenja, danas su iz Ankone otputovali ka Bariju, gde će nastaviti takmičenje u okviru eliminacionih rundi (osmina finala i četvrtfinale).

Mečevi osmine finala na EP kreću u petak, 8. septembra, kada se u Varni (Bugarska) sastaju Hrvatska – Rumunija (16:30) i Francuska – Bugarska (19:30).

U ostalim susretima sastaju se Slovenija – Turska (subota, 16:30), Italija – Severna Makedonija (subota, 18:00), Portugalija – Ukrajina (subota, 19:30), Holandija – Nemačka (subota, 21:00).

U nedelju će u Bariju igrati Srbija – Češka (18:00) i Poljska – Belgija (21:00).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here