EPA/Ronald Wittek
Volfgang Išinger

Nemački diplomata i bivši izaslanik EU za dijalog o KiM, Volfgang Išinger, danas je na pitanje premijerke Srbije Ane Brnabić da li zna zašto protestuju Srbi na severu KiM, odgovorio tvrdnjom da “nije u redu rešavanje takvih zabrinutosti putem podsticanja nasilja i javnih nemira”.

Išinger je na Tviteru napisao da “Srbija tačno zna kako da se ponaša kao odgovorna sila”.

– Svakako da postoje legitimni zahtevi, na obe strane zapravo. Ono što nije u redu je rešavanje takvih zabrinutosti putem podsticanja nasilja i javnih nemira. Srbija tačno zna kako da se ponaša kao odgovorna sila! Božić znači mir – naveo je Išinger.

Premijerka Ana Brnabić reagovala je juče na objavu Išingera, u kojoj je izrazio zabrinutost zbog stalnih tenzija na KiM i pozvao na hitnu i odlučnu akciju EU.

On je postavio i pitanje da li je Srbija svesna da bi podsticanje nasilja na Kosovu onemogućilo nastavak procesa pridruživanja EU.

Brnabić je upitala da li nemački diplomata “uopšte zna zbog čega Srbi protestuju”.

Navela je da oni traže sprovođenje Briselskog sporazuma potpisanog 2013. godine, osnovnu vladavinu prava, odnosno da Srbi ne budu hapšeni proizvoljno i držani kao taoci, čak i bez kontakta sa porodicom, i postavila pitanje da li Srbi previše traže i da li je to protivno vrednostima EU.

6 COMMENTS

  1. Probudite se EU fanatici
    Pozovite germanskog ambasadora na konsltacoje pa ga izribajte
    I sazovite sjednicu UN
    Tražite hitnu Primjenu Rezolucije 1244UN
    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. svi vucicevi prijatelji rasturaju srbiju na sve moguce nacine a on vec 10. godina jos uvijek vodi consultacije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here