Kosovo online
Vladimir Zelenski, Aleksandar Vučić i Edi Rama

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina – Jugoistočna Evropa, na kojem učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a, kako saznaju Novosti, Srbija je jedina zemlja koja će tražiti izmene teksta deklaracije koja treba da bude usvojena. Kako će tekst deklaracije konačno izgledati, još nije poznato.

Srbija traži da se iz deklaracije izbaci da se traži uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, da se izbaci deo da Ruska Federacija ima “maligni uticaj” na zemlje u regionu, da u tekstu ne stoji “Zemlje” već “Western Balkan six” – zbog, kako je saopšteno, Kosova koje Srbija neće nazvati državom.

Ostali učesnici slažu sa predloženim tekstom deklaracije.

Na samitu se očekuje i prisustvo predsednice Moldavije Maje Sandu, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, predsednice Kosova Vjose Osmani, kao i predsednice Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

1 COMMENT

  1. Gospodine Vucicu obavezno traziti da bude u deklaraciji i da se Ukrajina javno izjasni da nikada nece priznati kosovo kao drzavu i da je kosovo neotudjvi dio drzave Srbije da ce postovati rezoluciju UN 1244 i suverinitet drzave Srbije pa neka organizatori samita i Nato vide kakav cirkus prave po svijetu i kolko na cinican nacin gaze povelje UN ako se ovaj predlog ne usvoji nikakvu deklaraciju drugu ne prihvataj gospodine Vucicu ovakav skup ne moze biti bolja prilika da Srbija iznese javno koju nepravdu i teror trpi od Nato drzava ne podlijezi prevarama i pritiscima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here