J. L. Petković

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti razgovarao je sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog između Kosova i Srbije i tražio je od njega da ubedi Beograd da odustane od ideje razmene teritorija između Srbije i Kosova.

Kurti je informisao Lajčaka o situaciji sa virusom Covid-19, kao i o merama koje preduzima Ministarstvo zdravstva, koje građani Kosova maksimalno poštuju, saopštila je Vlada Kosova, prenosi Anadolija.

Što se tiče dijaloga između Beograda i Prištine, Lajčak je rekao Kurtiju da trenutno analizira do sada postignute sporazume između i da razgovara sa stranama koje će biti uključene u taj proces.

Kurti je rekao je da se “Vlada Kosova trenutno fokusira na borbu protiv epidemije, oko koje se moraju ujediniti sve političke stranke iz vlasti i opozicije na Kosovu”.

Sagovornici su istakl da će biti u stalnom kontaktu i da će, čim se situacija sa epidemijom prevaziđe, početi dijalog između Kosova i Srbije.

4 COMMENTS

  1. Koje postignute sporazume? Albanci se ne drze nicega a ti lajcaku si tu da se pravis blesav za tvoju mrtvu eu.

  2. O kojoj “razmeni teritorija” ovaj retard govori?
    O zameni svoga za svoje… Ili zna koje pregovore “nas” vodja vodi vodi “u korist” Srbije?

  3. Sve je Srpsko. Stvari se u svetu menjaju velikom brzinom i to u našu korist,tako da menjanje nije opcija. Strpljivo čekamo našu šansu da povratimo suverenitet i de facto. Pozdrav od Krajišnika

  4. Kako Srbija da menja svoju teritoriju sa svojom teritorijom i da pri tome ostane bez dela teritorije? Nista mi nije jasno. Kome se ne svidja neka lepo krene i ode gde mu je bolje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here