U Frankfurtu su, kao što su “Vesti” već pisale, 15, 16. i 17. septembra održani Dani kulture – Srbija (Kulturtage – Serbien) manifestacija koja je drugi put organizovana na jednom od najpoznatijih mesta metropole na Majni – Trgu Rosmarkt.

Nataša i Aleksandar Vidaković sa generalnim konzulom i njegovom porodicom

Centralni savet Srba u Hesenu i srpska udruženja iz Frankfurta i okoline, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, a uz pomoć generalnog sponzora MTEL Germany, organizovali su manifestaciju osmišljenu kao kulturno-umetnički program na otvorenom.

BEZ KOLA NE MOŽE: Zaigrale sve generacije

Upriličene su pozorišne predstave, muzički koncerti, likovni atelje i radionice za decu, folklorni nastupi i humanitarni turnir u šutiranju trojki Trojka iz bloka.

POČASNI ŠPALIR: Pozdrav za Slađanu i Branka Radovanovića

Na štandovima oko glavne pozornice predstavljeni su naše istorijsko i kulturno nasleđe, turistička ponuda, privredni potencijali i sportska dostignuća.

Organizatori manifestacije sa ministrom Milićevićem

Manifestaciji je prisustvovao i Đorđe Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, a predstavljen je Grad Novi Sad kao jedna od prestonica srpske kulture, ali i kao Evropska prestonica kulture 2022.

NOŠNjE IZ DIMITROVGRADA: Sara Tomić i Denis Tufonić, SKC Ofenbah

Srpska zajednica se na ovoj manifestaciji oprostila sa Brankom Radovanovićem, generalnim konzulom. Radovanoviću ističe mandat krajem septembra i on odlazi iz Frankfurta gde je službovao 10 godina prvo kao konzul-savetnik, a od 2017. kao generalni konzul.

PRIPREMALI NAŠE SPECIJALITETE: Članovi SZ Izvor iz Noj Izenburga

Sve ove događaje kamerom je zabeležio Saša Višnjić.

Program je trajao ceo vikend

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here