Srbija u “Sunčanoj strani” Johanesburga

0

 

Srpski reprezentativci će tokom trajanja Mundijala trenirati na stadionu u blizini hotela "Sanisajd".

 

FSS je obavestio čelnike Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) o baznom kampu, čime je započeta procedura i formalnog preuzimanja ovog objekta i dobijanja neophodnih potvrda od strane organizatora takmičenja.

 

Čelnici FSS su pre izbora hotela i trening kampa obavili tri inspekcije. Konačna odluka doneta je na osnovu analize i obavljenih kontrola generalnog sekretara Saveza Zorana Laković i menadžera reprezentacije Aleksandra Boškovića, koji se trenutno nalaze u zemlji domaćina Mundijala.

 

U saopštenju FSS navodi se da će izabranici Radomira Antića biti smešteni u hotelu koji po svemu odgovara zahtevima velikog takmičenja. Hotel "Sanisajd" smešten je u jednom od najlepših delova Johanesburga, koji se zove Parktaun.

 

Objekat u kojem će biti smešteni "Orlovi" izgrađen je pre nekoliko godina. Od Univerziteta, u okviru kojeg se nalazi stadion za trening, ima oko 15 minuta vožnje.

Srbija je će u ovom hotelu boraviti za vreme takmičenja po grupama, počevši od 8. juna. Takođe je izvršena i preliminarna rezervacija hotela za vreme takmičenja u osmini finala.

 

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije imali su nekoliko opcija za boravak u Južnoj Africi. Grad Benona nije prošao test naše delegacije, a odustalo se i od smeštaja u hotelu Vestklif u Johanesburgu.

 

SP će biti održano od 11. juna do 11. jula, a Srbija će igrati u grupi sa Nemačkom, Ganom i Australijom. Naša selekcija na Mundijalu igra utakmice po sledećem rasporedu, 13. jun (Pretorija): Srbija – Gana; 18. jun (Port Elizabet): Srbija – Nemačka; 23. jun (Nelspruit): Srbija – Australija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here