Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim građanima Srbije praznik Sretenje – za koji je rekao da najrečitije govori o našoj istoriji, ali koji nam ukazuje i na put u budućnost, put Karađođeve hrabrosti i Miloševe mudrosti i uvek borbe za očuvanje srpske nezavisnosti i slobode.

“Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali je najvažnije da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, kako da razmišljamo o većim platama i penzijama, ali da nikada ne zavoravimo ono što je najviša vrednost i Srbije i svih njenih građana, kao i srpskog naroda u celini – to je sloboda”, rekao je Vučić u Nišu gde je prisustvovao prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsednik je dodao da slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i da je zato ponosni predsednik Srbije koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke.

Vučić je istakao da će Srbija uvek ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost, ali će štiti svoje nebo i svoje građane.

“Imaćemo dovoljno sposobnosti za to. Uvek dovoljno najmodernijeg naoružanja i uvek dovoljno hrabrih srca”, rekao je Vučić.

Predsednik je nakon obilaska, obraćajući se sa govornice zamolio sve prisutne da upute jedan veliki aplauz pripadnicima Vojske Srbije i vojnim veteranima koje je nazvao velikim borcima i junacima.

“Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali čini mi se da ono što je najvažnije to je da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, kako da razmišljamo o većim platama i penzijama, ali da nikad ne zaboravimo ono što je najviša vrednost Srbije, svih njenih građana, ali i srpskog naroda u celini, a to je sloboda”, ocenio je Vučić.

Predsednik je dodao da su danas u Nišu prikazana neka od najmodernijih oruđa Vojske Srbije.

“Zamolio bih i sve naše radnike u fabrikama da nastave da rade, da proizvode najbolja oruđa i opremu, “noru”, “tamnavu”, “gvozdiku”, kako bi uvek mogli da čuvamo našu zemlju”, rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here