Tanjug

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo protestnu notu Ambasadi Albanije, kojom se najoštrije osuđuje paljenja državne zastave Srbije u Tirani.

Podsetimo, na društvenim mrežama i na medijskim portalima 20. novembra se pojavio snimak na kome fudbalski navijači u Tirani pale zastavu Srbije na trgu Skenderbeg. Zbog toga je Ministarstvo spoljnih poslova uručilo notu Ambasadi Albanije u Beogradu.

“Smatramo da ovakvi događaji štete bilateralnim odnosima dve zemlje, koji su u proteklih nekoliko godina dostigli najvišu tačku tokom viševekovne zajedničke istorije”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, u tom duhu, očekuje da će nadležne institucije Republike Albanije učiniti sve što je u njihovoj moći da identifikuju i procesuiraju počinioce tog dela, koji su jasno vidljivi na objavljenom snimku, kao i da će o tome diplomatskim putem u razumnom roku obavestiti i institucije Republike Srbije.

6 COMMENTS

  1. Nisam znala da u Tirani postoji stadion koji se zove po jednom Srbinu ?! A zastavu su zapalili verovatno neki huligani koji žele da još više naruše i ovako krhke odnose izmedju Albanije i Srbije – isti oni koji su zapalili Bliski Istok !!! Samo im ta šibica neće upaliti na Balkanu.

    • Ne, neće. Dok se Albanci zaluđuju Velikom Albanijom i terorisajem Srba, Italijani im ulaze u luke koristeći migrante kao izgovor…dakle zabaviće se Albanci o svom jadu !

  2. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  3. Pa sta onda? Zar nisu palili albansku zastavu na utakmici, ili hrvatsku zastavu u skupstini? O cemu vi pricate? To sto su zapalili zastavu nije definitivno dobro, ali nije ni manje lose sto srbi pale tudje zastave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here