A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će se do kraja godine znati da li će biti uvedeno obavezno služenje vojnog roka, navodeći da on to podržava.

– Ja sam za, to je potreba struke i zemlje – rekao je Stefanović i dodao da je najbliži model onaj od šest meseci trajanja, ako bude uvedena ta obaveza.

On je naglasio da se u saradnji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obavlja “temeljna priprema” za uvođenje obaveznog vojnog roka, ako se takva odluka donese.

Govoreći o Danu srpskog jedistva, slobode i nacionalne zastave, on je rekao da će 15. septembra na Ušću, u Beogradu, biti prikazano naoružanje Vojske Srbije, čije će jačanje biti nastavljeno.

– Ne želimo nikog da ugrozimo ali činimo to da neko ne pomisli da je Srbija lak plen – rekao je Stefanović, dodajući da su mnoga vojna sredstva modernizovana i nabavljena nova.

3 KOMENTARA

  1. Što je previše,previše je! Svakodnevno objavljivanje Nebojše Stefanovića o redovnom vojnom roku ! Pobogu čoveče i sam navodiš,da ne znaš,dali će biti ili neće! Pa prvo “saznaj”, pa onda gnjavi po tabloidima! Užasno smaranje! Tu bi ot nottubi!?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime