Tanjug
Entoni Godfri

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da je uveren da će i Srbija i region biti važni za Vašington bez obzira na ishod predsedničkih izbora u SAD.

– Nastavljamo da radimo na tome da ostvarimo svoje ideale, a ja sam uveren u snagu naše republike – rekao Godfri i naglasio da će ambasada SAD u Beogradu nastaviti da radi na razvoju američko-srpskih odnosa bez obzira na ishod izbora u SAD.

– Amerika i Srbija se vraćaju na stepen bliskosti koji smo imali pre Miloševićeve vlasti. Naši odnosi su danas dobri, ali mogu biti još i bolji – ocenio je američki ambasador u intervjuu za B-92.

Kao primere dobre saradnje, on je naveo direktne investicije, podizanje zaposlenosti i saradnju na izgradni moderne infrastrukture u Srbiji.

Kada je u pitanju nedavno potpisani sporazum u Vašingtonu, Godfri kaže da se dogovor reflektuje kroz konkretna dosignuća i posebno ističe “istorijske korake u pravcu normalizacije ekonomskih odnosa”.

Iako kaže da je potrebno mnogo više rada, ambasador SAD smatra da bi trebalo da budemo ponosni na to što “zaista napredujemo ka nečemu boljem”.

– Ne sumnjam da najbolji dani američko-srpskih odnosa tek predstoje – rekao je Godfri.

Ambasador SAD u Beogradu smatra da je čvrst temelj američko-srpskog prijateljstva postavljen tokom Prvog svetskog rata.

– Hrabrost Srba iskazana u operaciji Halijard (u Drugom svetskom ratu) jednostavno neverovatna. Nikada nećemo zaboraviti neverovatan rizik koji su oni i njihove porodice preuzeli da bi spasili živote 500 Amerikanaca i savezničkih pilota 1944. godine – podsetio je američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here