Srbija zaostaje u sprovođenju sporazuma

0

Hašim Tači smatra da je Vlada Kosova pokazala spremnost za saradnju sa Beogradom
 

 

Tačijev kabinet je preneo da je on rekao da je Vlada Kosova u pregovorima sa Srbijom o normalizaciji odnosa "iskazala punu volju I spremnost za ostvarivanje sporazuma od 19. aprila prošle godine I svih sektorskih sporazuma koje su postigle dve zemlje".

 

Tači je ocenio da su postignuti konkretni rezultati u ostvarivanju sporazuma, ali da "ima zaostajanja Srbije u ostvarivanju sporazuma", I izrazio uverenje da će se, uz podršku EU i SAD, to zaostajanje prevazići, uz doprinost stabilizaciji odnosa Kosova i Srbije.

 

Tačija je zvaničnicu iz SAD obavestio o izborima od 8. juna, I ocenio da su oni pokazali da je "Kosovo uspešno prošlo još jedan test demokratije, organizujući fer, slobodne i demokratske izbore na celoj teritoriji".

 

Sada "s najvećim institucionalnim i političkim opredeljenjem radimo na impelmentaciji izbornih rezultata, poštujući volju građana, Ustav i zakone Kosova" i "verujemo da će ceo politički spektar Kosova pokazati visoku ozbiljnost i političku zrelost", rekao je Tači.

 

Kosovski premijer je informisao Viktoriju Nuland i o opredeljenju Vlade Kosova za sprovođenje reformi čiji je cilj održiv ekonomski razvoj, a pre svega energetika i turizam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here