Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije otkrio da će se Srbija kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva za dame.

Šesnaest godina kasnije Srbija, kao samostalna država, želi ponovo da bude domaćin takvom velikom takmičenju u konkurenciji odbojkašica.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, otkrio je “Sportskom žurnalu” tu ekskluzivnu informaciju.

– Kandidovaćemo se za organizaciju Evropskog prvenstva seniorki, 2021. godine! Podneli smo takozvano ‘pismo namere’ CEV, što će predsednik Aleksandar Boričić ovih dana izneti na Bordu Evropske odbojkaške konfederacije. Kad dobijemo sve potrebne garancije od Vlade Srbije i Ministarstva sporta, onda ćemo krenuti i u zvaničnu kampanju za dobijanje šampionata. Važno je napomenuti da želimo organizaciju završnog turnira, što znači da bi se posle grupne faze, polufinala i finala igrala u Srbiji – rekao je Gajić.

On je rekao da bi Srbija opet zajednički organizovala to takmičenje.

– Ako sam dobro razumeo, suorganizatori bi bili članice Balkanske asocijacije, Bugarska i Rumunija sigurno, a mislim i Grčka! U suštini, Evropska prvenstva više niko neće organizovati sam, uvek će to biti najmanje dve, a najviše četiri zemlje i mislim da je to jako dobra stvar, što zbog popularizacije sporta, što zbog manjih troškova, ali i posete na tribinama – rekao je predsednik OSS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here