EPA/Tamas Kovacs
Dragan Stojković Piksi

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, iz posebnog ugla, najavio je martovsko gostovanje “orlova” u Rusiji.

Kako je preneo sajt srpske kuće fudbala, FSS će od meča u Moskvi zaraditi 250.000 evra.

– Postoje tri krupna razloga zašto je duel sa Rusijom pozitivna stvar za FSS. Prvo, reč je o kvalitetnoj reprezentaciji i naši momci će imati odličan test da vide gde su sa formom uoči Evropskog prvenstva. Savez će inkasirati 250.000 evra. I treće, ruska federacija snosi kompletne troškove što svakako nije zanemarljiv podatak. Odabrali su stadion Dinama za koji predsednik njihovog saveza kaže da je najlepši u Rusiji, pozvali su Đokovića i Bikovića kao specijalne goste i sve to dovoljno govori koliko nas cene i koliki značaj pridaju predstojećoj utakmici – rekao je Nedimović.

Utakmica je odavno u fokusu fudbalske javnosti.

– Neverovatno je da se o meču više priča u svim drugim zemljama, osim u Srbiji i Rusiji. Da se razumemo, dobili smo saglasnost UEFA i FIFA, što je i predsednik Aleksandar Čeferin rekao u nedavnom intervjuu i sa te strane ništa nije sporno. Radi se o sportskom događaju koji nema nikakve veze sa politikom. Srbija je uvek bila raspoložena da svima izađe u susret, a najbolje smo na svojoj koži osetili šta znači kada vam neko zabrani da igrate velika takmičenja – rekao je Nedimović.

Na narednoj sednici fudbalske vlade biće ozvaničeno potpisivanje ugovora sa federacijama, čije reprezentacije će biti rivali Srbije do EP u Nemačkoj.

– Posle Rusije i Kipra, očekuju nas mečevi sa Austrijom i Švedskom, a za nas je velika čast što Šveđani razmišljaju o tome da se jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala, Zlatan Ibrahimović, baš protiv naše reprezentacije oprosti od dresa državnog tima – naveo je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here