Vestionline

Grupa od 40 učenika srpske dopunske škole iz Minhena i Nirnberga na Vidovdan je u prostorijama Generalnog konzulata Srbije u Minhenu priredila prigodan program kojim su kroz recitacije, pesme i muziku na svoj način obeležili važan dan u srpskoj istoriji. Nastavnice Tatjana Hot iz Minhena i Gordana Budiša iz Nirnberga su sa decom pripremile zanimljiv program, koji je ostvaren uz podršku roditelja i konzulata.

Posle himne “Bože pravde”, stihove “Ponosne pesme” govorila je glumica Ivana Žigon. Njeno emotivno kazivanje o Kosovu i sudbini našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini pratili su video-zapisi o najinteresantnijim događajima iz prošlosti Kosova i Metohije, ali i dramatičnim zbivanjima, počev od NATO bombardovanja 1999. godine pa do pogroma 2004. godine.

Zatim je nastavljen program u kome su učenici pokazali šta su pripremili o Vidovdanu, Kosovu i otadžbini. Osmoro učenika iz Nirnberga i 32 iz šest grupa u Minhenu oduševili su roditelje recitovanjem i muzičkim numerama. Kraj programa učenika označen je pesmom “Tamo daleko”koju su pevala deca, ali i roditelji. Na kraju su nastavnice zahvalile roditeljima na podršci, i osoblju konzulata u Minhenu na saradnji i obećale da će još biti zajedničkih programa.

Pozdrav

Vicekonzul Jelena Rodić pozdravila je nastavnice, decu i roditelje u ime kolektiva i pročitala pismo koje je učesnicima vidovdanskog programa uputio dr Dario Vidojković iz Regenzburga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here