pixabay

Vašington i njegovi saveznici nastaviće da šire NATO, nova faza je ulazak Fisnske, a uskoro i Švedske, kaže predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko koji smatra da će Srbiju, BiH, Gruziju i Moldaviju uvlačiti u NATO po ukrajinskom scenariju.

“Ulazak Finske u NATO, a uskoro i Švedske – to je nova faza širenja na Istok. U Alijansu će uvlačiti i BiH, Moldaviju, Gruziju, Srbiju. I sve će se odvijati po ukrajinskom scenariju”, kazao je Lukašenko na sastanku sa rukovodstvom državnih organa sistema za nacionalnu bezbednost.

Kako prenosi agencija Belta, Belorusija se faktički nalazi u epicentru dugotrajne najveće vojno-političke krize u kojoj se koriste stare metode zastrašivanja.

Lukašenko kaže da su prognoze neutešne, jer će apetiti i aktivnosti kolektivnog Zapada samo da rastu.

“Vašington i njegovi saveznici nastaviće da šire NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću otvoreno: skoro svi evropski lideri pretvorili su se u podanike SAD. Nema nikakve sumnje u to čija politika, čiji interesi dominiraju na teritoriji Evropske unije”, naveo je predsednik Belorusije.

2 COMMENTS

  1. Sramota to znaci ponovni rat na Balkanu ali protiv koga.Smradovi taj scenarijo vise necete gledati Srbija vise nece ratovati.

  2. BiH i Srbiju , sigurno ne –

    BiH jos mozda po nekim velikim slucaju.

    Srbiju ce da mrcvalje kao i Tursku vec 40 Godine ih vode za nos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here