EPA-EFE
Italijanska policija (Foto: Ilustracija)

Dvojica pljačkaša, Srbin (27) i Hrvat (40) bežeći automobilom nakon pokušaja pljačke banke udarili su u službeni automobil karabinjera.

Prilikom udara policajac je zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Incident se dogodio 27. aprila, u ranim jutarnjim satima, nakon što se na jednoj banci u Napulju oglasio alarm, prenosi Blic.

Dvojica pljačkaša, srpskog i hrvatskog porekla, koji pritom nisu uspeli da odnesu bankomat napuljske banke, uspaničeno su se dali u beg sa lica mesta. Velikom brzinom skrenuli su u susednu ulicu, prilikom čega su ušli u suprotnu kolovoznu traku u kojoj se nalazio službeni automobil karabinjera.

Sila kojom su naleteli na policajce toliko je bila jaka da je jedan od njih na licu mesta preminuo, dok je drugi sa povredama prevezen u bolnicu, a iz pljačkaškog automobila izleteo je ceo motor!

Italijanski mediji, izveštavajući o ovoj nesreći, pišu da je u pokušaju da spreči pljačku banke nastradao 37-godišnji policajac Paskule Apićela, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje, uzrasta šest meseci i mesec dana.

Pljačkaši su i sami zadobili lakše povrede prilikom sudara, ali to nije sprečilo karabinjere da ih odmah i privedu. Ispostavilo se da je reč o muškarcima koji su nastanjeni u jednom kampu u Napulju, a na teret im se stavlja više krivičnih dela i određen im je pritvor. Njih dvojica su od ranije poznata policiji.

1 KOMENTAR

  1. Prvo nisu oni Srbin i Hrvat vec pljackasi, razbojnici, lopovi ali .. Drugo i ovaj policajac sto ima decu od 6 i 1 mesec, to verovatno ista majka ili.?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime