pixabay.com
Split

Novosađanin je u nameri da otputuje u Split postavio na “Fejsbuku”, u grupi za putovanja, pitanje gde bi mogao da se bezbedno parkira u tom hrvatskom gradu. Pitanje je privuklo veliko interesovanje, a odgovori iznenađuju.

“Gde mogu da bezbedno parkiram i ostavim sedam dana auto u Splitu? (dolazim iz Srbije i tablice su srpske). Možda neka garaža zatvorenog tipa sa kamerama ili obezbeđenjem ili tako nešto… ili dajte neke još predloge gde i kako da to rešim…. Hvala unapred”, raspitivao se jedan Novosađanin u grupi “Putoholičarski savetnik za jeftina i ugodina putovanja”, preneo je hrvatski portal Indeks.

Članovi grupe su mu se brzo javili sa predlozima mesta, a neki su mu savetovali da jednostavno u automobil stavi Hajdukov šal ili nešto slično. Bilo je i ljudi koji su mu ponudili da parkira u njihovom dvorištu.

– “Pozdrav, ako do sada nisi pronašao mjesto za parkirat, imam kuću blizu City Centre One, možeš ostaviti auto kod mene u dvoru, ima dovoljno mjesta”,

– “I ja živim u Splitu i imam mnogo prijatelja koji su dolazili iz Srbije, nikada nije bilo problema, ako želite evo pred moju kuću može, osobno ću se pobrinuti za nadzor ako treba al’ mislim da neće biti potrebe, WELCOME”,

– “Živim u mjestu koje je 30 km od Splita. Ako želite možete kod nas ostaviti svoje auto na čuvanje u garaži. Primamo i životinje jer se radi o selu”, bile su neke od ponuda.

U komentarima se javio i Krešimir Sučević Međeral, lovac iz hrvatske verzije kviza “Potera”, koji mu je savetovao da automobil pokrije ceradom, pa će tako moći da se parkira bilo gde.

“Ja ne znam zašto se svi prave grbavi. Jasno je da su šanse da se njegovom autu nešto dogodi male, ali postoje. A mislim da nitko ne želi na povratku s odmora doživjeti situaciju da ugleda auto kojem prije povratka u Srbiju mora krpati gume, kupovati retrovizor, sanirati lim ili bogtepitaj što još”, dodao je u komentarima.

2 COMMENTS

  1. Bili smo u Splitu pre nekoliko godina na vencanju kod prijatelja, BG tablice, bez problema. Ipak je postojao stres da uvek moze da naleti neka budala.
    Pisemo sa Lefkade i kod nase brace Grka se osecamo jako prijatno, nema tenzije oko parkinga, a mesto je rajsko.

    🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here