Nemačka policija

Nemačka policija uhapsila je Srbina (31), osumnjičenog za ubistva dve penzionerke u januaru i decembru prošle godine, kao i za razbojništvo. Da li se on dovodi u vezu i sa ubistvom još jedne penzionerke u decembru 2020. godine, za sada nije jasno, dok ćerka žrtve strahuje da je ubica možda još uvek na slobodi.

Nemačka policija označila ga je kao serijskog lopova i ubicu, a uhapšen je po poternici koja je za njim raspisana.

Prema nezvaničnim informacijama, lisice su mu stavljene u utorak oko 16 sati, i to u stanu koji je na samo 150 metara od poslednja dva mesta zločina.

Kako prenose nemački mediji, dokazi ga zasad nesumnjivo dovode u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se proverava njegova umješanost u ubistva još dve penzionerke iz istog kraja, predgrađa Švebiš Hala.

Bogate i same

Prema njihovim navodima, zajedničko za sve žrtve je to što su bile u poznim godinama, bogate i živele su same. Međutim, navodno serijski ubica nije pronašao veliki plen u njihovim stanovima.

Nemački mediji preneli su da su istražitelji saslušali članove porodice uhapšenog Srbina, suprugu i decu. Oni su posle toga pušteni na slobodu jer nema indicija da je njegova žena bila umešana u zločine.

“Oni se i dalje nalaze u Nemačkoj”, preneli su saznanja iz istrage nemački mediji.

“Sa suprugom i dvoje dece u Nemačku je ušao početkom decembra, kao turista. On do sada nije bio poznat nemačkoj policiji. Prvi zločin počinjen je krajem decembra, a drugi prve nedelje januara”, preneli su nemački mediji, a tamošnja policija objavila je foto-robot osumnjičenog.

Ubica žrtve vrebao u supermarketima

Oni navode da se njegova umešanost proverava i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo pre oko dve nedjelje, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.

“Motiv zločina se još proverava, ali se zasad sumnja da je u pitanju pljačka. Interesantno je da su sva četiri ubistva počinjena sredom”, dodaju nemački mediji, tvrdeći da je na oružju pronađen DNK uhapšenog Srbina.

Sve starice ubijene su u sopstvenim kućama, a navodno je uhapšeni 17. januara pokušao da opljačka i muškarca (83), kome je pretio pištoljem u njegovoj kući.

Brat ubijene Gertraute N. (89), kako je preneo “Bild”, ispričao je da ga je policija nedavno saslušala.

– Pitali su me da li sam se svađao sa sestrom. Pre treba da se zapitaju da li je u svim slučajevima isti počinilac. Verujem da je ubica vrebao svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima – izjavio je brat ubijene.

“Prikupljeni su brojni dokazi, otkriven njegov DNK na mestima zločina, ali i drugi tragovi kao što su ruta kretanja, plaćanje karticama, koji su samo složili delove slagalice. Veoma veliki doprinos dalo je i objavljivanje foto-robota”, saopšteno je na konferenciji za medije.

Uhapšen pred porodicom

Viši javni tužilac Harald Lustig izjavio je da toliko ubistava nije uobičajeno za ruralno područje.

– Žrtve su živele u neposrednoj blizini, uvek su mete bile starije žene, a zločini su se dešavali sredom – naveo je tužilac.

Srbin je inače uhapšen u stanu u kom je živeo s porodicom. Komšije su ispričale da je policija opkolila zgradu, odvela čoveka s lisicama na rukama, a ubrzo posle toga su u pratnji policije izvedeni i žena i deca, a stan je zapečaćen.

5 COMMENTS

  1. Gde su Draza patriota i tkzv. Casni Srbin? Alo bre javite se – znam da ste na mrskom Zapadu.
    Kazite da je ovo zamka i laz. Nije to bio Srbin, nego balija, Hrvat ili Ukrajinac, hahahaha.Juhuuuu Drazooo, necasniiii- ajte bacite neki komentar – fali nam rodoljuba:)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here