Instagram
Srpski jutjuber Baka Prase

Trenutno najpopularnija ličnost među mladim Hrvatima je srpski jutjuber Baka Prase, čiji je spot za jesmu „Poni“ zauzeo prvo mesto trenutno najgledanijih video spotova u Hrvatskoj. „Poni“ je zapravo Porše, čijom se nedavnom kupovinom i pohvalio. U pesmi se hvali i da nosi Roleksov sat.

Hrvatski portal Index.hr objavio je danas tekst „Sin pravoslavnog svećenika zaludio Hrvate: S 22 godine već vozi Porsche“, u kojem podsećaju da je mladi jutjuber započeo karijeru kao eSport gejmer. Navodi se i da nije trebalo mnogo da se on „prešalta“ na novu karijeru, kao i da je prošle godine snimio debitantski hip-hop album, koji je izazvao veliku pažnju.

Baka na Jutjubu ima gotovo 1,2 miliona pretplatnika koji s nestrpljenjem čekaju svaki njegov video. Zanimljivo je da mu je želja bila do aprila prošle godine skupi samo 100.000 pretplatnika, ali brojka koju je ostvario na ovoj mreži, višestruko je nadmašila njegova očekivanja.

„To je bila brojka koju sam jurio, ali promenilo se svašta nešto, proširio sam publiku masovno. Krenulo je s igranjem igrica, igrao sam za novac pre tri godine i tu sam počeo da zarađujem, a moji su bili skeptični i govorili su mi ‘hajde, što to radiš’, hteli su da upišem Muzičku akademiju. Onda sam krenuo da igram, jer ne studiram i ne radim, a kada su roditelji videli da mogu od toga da zarađujem i doprinosim, nisu se bunili“, rekao je on nedavno.

Kad je krenuo s gamerskom karijerom, vreme je provodio u igraonici jer nije imao svoj kompjuter. O razmerima njegove popularnosti svedoči činjenica da se njegovo gostovanje u tržnom centru u Novom Sadu pretvorilo u stampedo tinejdžera koji su želeli da ga upoznaju.

„Zamisao je bila da to bude interaktivno druženje s publikom, da odgovaram na pitanja koja mi postave i da se na kraju slikamo. Međutim, došlo je previše ljudi, tako da nisam bio u mogućnosti da izađem na binu“, rekao je tada.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime