Baš keo i pre četiri godine kada je propustio Evropsko prvenstvo u košarci, Nikola Jokić i ove godine neće biti deo nacionalnog košarkaškog tima, zbog čega trpi veliki broj osuda. 

Navijači u Srbiji teško se mire sa činjenicom da trenutno najbolji košarkaš planete neće predvodi Orlove u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i u Tokiju, a svoje nezadovoljstvo pokazuju na društvenim mrežama.

O odluci Jokića da ne nastupi za Srbiju pričao je i otac Novaka Đokovića, Srđan u Jutarnjem programu TV “Prva”. On je istakao da je Nikola postigao ogroman uspeh, kao i da ga ne treba “juriti” zbog odluke koju je doneo.

– Ovako mala zemlja sa ovako fantastičnim sportistima, ovako uspešnim u svetu. Imamo najboleg tenisera na svetu, košarkaša, vateprolistu… To je neverovatno. To što je uradio Nikola Jokić je fantastično. Među tim ljudima u Americi, on je došao iz siromašne zemlje i napravio čudo neviđeno, postao je najbolji među njima. To je sjajna stvar i treba ga podržati. Za to što nije prihvatio poziv da igra za reprezentaciju, sigurno postoje neki razlozi koji mu nisu dozvolili da to uradi. Ja ga ne bih okrivio za to, jer tako je kako je. Možda je povređen, kako da znate, pa neće to da kaže, vrhusnki je sportista, pronosi slavu Srbije, mislim da je to njegova stvar. Treba se zaustaviti na tome – rekao je Srđan Đoković.

Podsetimo, selektor Igor Kokoškov izjavio je kako će još jednom razgovarati sa Nikolom Jokićem, kako bi saznao koji su razlozi “otkazivanja” reprezentacije. Videćemo da li će zvezda Denvera posle toga možda i promeniti odluku.

1 KOMENTAR

  1. Blago nama kada naš uspeh zavisi od samo jednog coveka …..
    Igrao je pre par godina i imali smo sansu da pobedimo slabu Ameriku ,ali smo se ukakili protiv jednih Španaca
    Tako da…
    Jedna Lasta ne čini proleće

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime