EPA/Andrej Čukić
Srđan Đoković

Novak Đoković i njegova porodica upozoreni su od strane Australijan opena pošto je Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera, snimljen sa navijačima koji su nosili ruske zastave, prenose mediji u Australiji.

Otac srpskog asa je na snimku na trenutak bio u društvu čoveka sa zastavom Rusije na kojoj je Vladimir Putin i pozdravio ih je sa “živeli” i udaljio se. Kasnije su ti navijači izbačeni iz kompleksa.

“Mala grupa navijača je pravila probleme sa nedozvoljenim zastavama. Biće suočeni sa posledicama. Igrači i njihovi timovi su upozoreni na politiku turnira što se tiče zastava i na svaku situaciju u kojoj prave prektrašja. Nastavićemo da radimo sa obezbeđenjem i državnim strukturama”, stoji u saopštenju Australijan opena.

Direktor turnira Kreg Tajli, koji se borio za dolazak Novaka Đokovića na ovogodišnji Australijan open, odlučio je da nema nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.

Na dešavanja u Rod Lejver Areni reagovao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko: “Pun paket. Među srpskim zastavama i ruska, Putin, slovo Z i pevanje proruskih pesama. Sramota”.

Celu akciju je navodno organizovao Simeon Bojkov, koji je pozvao da se odgovori Australijan openu na zabranu ruskih zastava.

– Zabranili su zastavu ruske imperije. Pogodite ljudi iz Teniske asocijacije Australije? Mnogo sreće kada imperija uzvati udarac – rekao je Bojkov.

Organizatori su ranije odlučili da zabrane navijačima da unose ruske i beloruske zastave na turnir. Igračima iz ove dve zemlje je dozvoljeno da igraju, ali bez državnih obeležja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here