Srđan Ristić

Sve je spremno za spektakl koji Srđan Rile Ristić, ginisov rekorder u sklekovima planira u nedelju u Kragujevcu, u hali “Gordana Goca Bogojević” (Veliki park).

On će biti prvi Srbin koji će pokušaće da obori jedan od nazahtevnijih Ginisovih rekorda snage i izdržljivosti – burpee pull ups in 60 minute – kombinaciji sklekova i zgibova.

Fešta počinje u 16 časova (ulaz je besplatan), a pre nego što se nađe ispred komisije iz Rekord instituta iz Nemačke, publici će se predstaviti stotinak mladih iz više borilačkih klubova u Kragujevcu demonstrirajući veštine u kik boksu, boksu, karateu, rvanju i realnom aikidou.

– Specijalni gost je velemajstor i svetski rekorder Muhamed Kahrimanović koji će izvesti svetski poznati “Hamer hand show”. Nemam tremu, a uveren sam da ću uz pomoć publike uspeti da oborim ovaj veoma zahtevan rekord – kaže za “Vesti” Ristić.

Rekord već dve godine bezuspešno pokušavaju da obore brojni sportisti iz celog sveta, a iznosi 412 zgibova i sklekova napravljenih u roku od jednog sata.

Ristić posebnu zahvalnost duguje Sportskom društvu Radnički iz Kragujevca koje mu je omogućilo da vežba u njihovim prostorijama, a kao uvertira ovom spektaklu predstaviće se: Trening centar Grom, Bokserski klub Lukač, Klub borilačkih sportova Gladijator, Karate klub Junior, Rvački klub Kragujevac i Primenjeni aikido Lazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here