Lična arhiva
Darinka Ulamović, Dimitrije Radić, Lazar Grković i Ljubica Micić

Pred najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, uspeli smo da u ime plemenitog O. V. iz Sidneja i Baka Ane iz Kanbere, a uz pomoć profesora orahovačke gimnazije, uručimo mesečne stipendije od po 120 dolara (ukupno 600 dolara) za četvoro učenika Gimnazije u Orahovcu na Kosmetu i đaka pešaka s Golije, kao i dvojici braće, takođe učenicima Gimnazije (250 dolara za dva meseca).

Novac je, kao i uvek, uručen: Dimitriju Radiću, Lazaru Grkoviću, Ljubici Micić i Darinki Ulamović, 14-godišnjem Stefanu Pendiću, ali i Nikoli i Dušanu Čukariću.

– Naši divni dobrotvori O. V. iz Sidneja i Baka Ana iz Kanbere su i ovog meseca istinski obradovali naše đake. Kako su mi rekli, osim što će novac koristiti za užinu i svakodnevne potrebe u školi, izdvojiće ponešto novca da svojim porodicama pomognu za pripremu Vaskrsa. Hvala im od srca u ime sve dece, kao i “Vestima” što su uz nas i što nam svi skupa šaljete podršku koja mnogo znači. Svako dobro od Gospoda želimo. Da ih dobro zdravlje, sreća i svaka blagodat prate, kao i njihove porodice – poručila je profesorka srpskog jezika Olivera Radić, zaposlena u Gimnaziji.

Koliko im samo stipendija znači, istakla je Ljubica Micić, učenica druge godine orahovačke gimnazije.

– Bez vaše pomoći teško bih mogla da ostvarim većinu svojih želja i ciljeva. Takođe, srećna sam kad od stipendije mogu da odvojim deo i kupim nešto i svom mlađem bratu, pa se zajedno radujemo. Otkako mi šaljete mesečnu stipendiju, od roditelja nisam tražila novac, čak ponekad mogu i njih da obradujem nekim malim darom. Zato, od srca hvala. Moja porodica i ja vam želimo srećan Vaskrs i svako dobro u životu – kazala je Ljubica Micić.

Reči zahvalnosti svojoj dobročiniteljki, Ani iz Kanbere, koja poput O. V. šalje redovno stipendiju, uputili su, takođe i braća Nikola i Dušan Čukarić, uz najlepše želje.

– Našoj zahvalnosti Baka Ani iz Kanbere, nema kraja. Ovakav dar mnogo znači, jer daje na znanje da nismo zaboravljeni, i da ima dobrih ljudi kojima je stalo do dece i omladinaca koji, kao i mi žive u Velikoj Hoči. Potrudićemo se da ga iskoristimo na najbolji mogući način – poručio je Dušan Čukarić.

Nastavak školovanja neizvestan

Pomoć od 120 dolara, uručena je i Stefanu Pendiću, đaku pešaku iz zabitog zaseoka Đonlije na Goliji.

– Veliko i od srca hvala mom anđelu čuvaru iz AuJstralije na istrajnoj pomoći i podršci. Znam da se ponavljam, ali ova stipendija nam mnogo znači i mada po pola dana provedem u pešačenju, potrudiću se da na kraju godine budem vrlo dobar ili odličan. Možda bih i mogao više, da me pešačenje toliko ne iscrpljuje. Što se nastavka školovanja tiče, i to je još pod znakom pitanja, jer ne znam da li ću moći sam da budem u Novom Pazaru i da li će moji roditelji moći da me školuju – ističe Stefan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here