Srećan rođendan, Nole! Najbolji od najboljih napunio 34 godine!

0
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Prvi teniser sveta proslavlja 34. rođendan i to u Srbiji, gde se sprema za nastup na Beograd openu.

Baš je u Beogradu, 22. maja 1987. godine, rođen jedan od najboljih sportista svih vremena i rekorder po vremenu provedenom na prvom mestu ATP liste.

Osvajač 18 grend slem titula od ukupno 82, sa 950 pobeda i mnogobrojnim rekordima, Novak i dalje nije dao konačnu reč i želi još da pomera granice.

Na sve to, samo od nagrada na turnirima, Đoković je zaradio nepunih 148 miliona američkih dolara.

Zanimljivo, Đoković na svoj 34. rođendan ima više grend slemova nego što ih je imao Rodžer Federer. On je 8. avgusta 2015. imao 17 grend slem trofeja, a Novak ih sada ima 18.

Jedino je Nadal prošle godine na svoj 34. rođendan imao 19 slemova, ali ostaje nam da vidimo kakva će situacija biti kada ovi velikani budu punili 35, 36 ili čak 37 godina. Ono što sada znamo jeste da se bliži kraj “velike trojke”…

 

Ono što je sigurno, navijači i istorija će pamtiti sve rekorde koji su pisale nekada velike legende tenisa, a posebno one Novaka Đokovića. Epski okršaji sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom, pa i Endijem Marejem iz vremena kada je ovaj bio u svojoj najboljoj formi biće nešto što će se pamtiti i premotavati decenijama.

  

Našoj zemlji doneo je mnogo. Nižu se titule i medalje, a pred Đokovićem je tek mnogo toga što treba osvojiti. Samo u sledećih narednih nekoliko meseci Novaka očekuju dueli na Serbia Openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama… Biće još slavlja!

Srećan rođendan, Novače!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here