Sredio stajalište i “odrapili” ga sa 60.000 dinara!?

0

Kažnjen sa 60.000 dinara jer je za svoj novac uredio dva stajališta gradskog prevoza u Ustaničkoj ulici?!
 

Vukša je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove izrekao dve kazne – 10.000 dinara Udruženju građana "Imamo plan!", čiji je Vukša član, i 50.000 dinara direktno njemu. Kako je objasnio kazna je četiri puta veća od sume koju je utrošio da bi stajališta uredio.

 

"Interesantno je da u najvećem broju slučajeva kršenja Odluke o oglašavanju grada Beograda od strane firmi i političkih partija inspekcija nikoga nije kažnjavala, već je samo donosila rešenja koja nikada nisu izvršavana.U normalnoj državi građani ne bi bili primorani da sami održavaju stajališta, a ovo je hvala u banana državi", naveo je Vukša.

 

Sekratarijat za inspekcijske poslove teretio je Filipa Vukšu i UG "Imamo plan!" za neovlašćeno korišćenje grba Grada Beograda u marketinške svrhe, a u vezi sa postavljanjem grba na po propisima Grada Beograda renoviranog stajališta.

 

Gradska inspekcija je prvo teretirala Vukšu za neovlašćeno renoviranje stajališta, a navodno po prijavi građana, ali je od toga odustala jer za takav postupak ne postoji pravna osnova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here