Foto: Tanjug/AP
Hansl Parčment

Srpkinja Tijana Stojković, jedan od volontera sa Olimpijskih igara, pomogla je Jamajčaninu Hanslu Parčmentu da osvoji zlatnu medalju i tako bila deo jedne od najlepših priča iz Tokija. 

Naime, Parčment je osvojio zlato u disciplini 110m sa preponama, ali je do njega stigao na malo teži način i uz pomoć srpske volonterke. Tridesetjednogodišnji atletičar je na dan finala pogrešio i ušao u pogrešan autobus i shvatio da postoji šansa da zbog ove greške propusti najveću trku u svom životu.

Hansle je počeo da paniči, pa mu je u pomoć uskočila Tijana Stojković koja mu je dala novac za taksi kako bi stigao na finalnu trku. Stigao je na vreme, spremio se za trku i osvojio zlatnu medalju na spektakularan način.

Posle toga je pronašao Tijanu i zahvalio joj se na pomoći. Dva dana posle trke je okačio i video na društvene mreže, pa je to kasnije šerovao i jamajčanski premijer Endru Holnes.

– Tijana je imala ključnu ulogu u osvajanju medalje. Sve se to dogodilo zato što mi je pomogla – rekao je Hensle Parčment.

Tijana je od vlade Jamajke dobila zvaničan poziv da dođe u njihovu zemlju kao gost, a ne zna se da li je prihvatila poziv ili nije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here