Srpkinja ucenjivala fratra

0

 

 

POlicija brzo reagovala: Grad Ravena
 

Nakon nekoliko meseci iznuđivanja novca od jednog sveštenika u Italiji, policija i karabinijeri su uhapsili srpske državljane Ljiljanu Stanojević (35) i Svetozara Jovanovića (39). Kako navode italijanski mediji, dvoje prevaranata je ovog sveštenika starog 80 godina koristilo da im daje novac sve dok nije odlučio da slučaj prijavi policiji.
Stanojevićeva, koja živi u Trstu, došla je kod ovog fratra iz Ravene u italijanskoj pokrajini Emilija-Romanja. Sve je počelo krajnje nevino. Naime, ona je u aprilu došla u crkvu i tražila pomoć od sveštenika. Ispričala je kako boluje od raka dojke i dok su razgovarali položila je njegovu ruku na svoje grudi da bi je blagoslovio. To je međutim sve bio deo plana da iznudi novac od ovog sveštenika, dodaju italijanski mediji.
Ubrzo ga je Stanojevićeva pozvala moleći ga da joj pozajmi 3.000 evra. Objasnila je kako se nalazi u veoma teškoj ekonomskoj situaciji i da joj je neophodna njegova novčana pomoć. Kako mu je objasnila, novac joj je navodno bio potreban za lečenje.
Sveštenik joj je uplatio novac koji je tražila, ali se nedelju dana kasnije Stanojevićeva ponovo obratila svešteniku, ali nešto drugačijim tonom. Rekla mu je da želi još 4.000 evra, napominjući da će ukoliko ih ne isplati, svim novinama ispričati da ju je seksualno uznemiravao. Uplašen za svoju reputaciju, fratar je pristao na njene zahteve.
Uvidevši da je došla do "nepresušnog izvora novca", kako dodaju mediji, Stanojevićeva je nastavila s pozivima i traženjem novih uplata na svoj račun, sve vreme podsećajući svešteniku šta će se dogoditi ukoliko kaže ne. Za svaki slučaj nekoliko puta ga je kontaktirao i Jovanović, koji se predstavljao kao njen muž.
Zahteve za novac počeli su da stižu i preko SMS poruka. Sveštenik se na kraju odlučio da sve prijavi policiji. Vidno osramoćen, kako dodaju mediji, otišao je u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo. Ubrzo potom policija je uhaspila Stojanovićevu i Jovanovića, čim su se vratili u Ravenu sa odmora u Istri.

 

Uzeli 5.000 evra

Kako je pokazala policijska istraga, sveštenik je u nekoliko navrata isplatio novac iznuđivačima, pre nego što je prijavio slučaj. Utvrđeno je kako je preko Vestern uniona i Ameriken ekspresa uplatio preko 5.000 evra na račune prevaranata.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here