EPA-EFE/Tamas Kovacs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećoj utakmici prve faze Evropskog prvenstva u Sloveniji od nacionalnog tima Mađarske rezultatom 81:75 i moraće da nastupi u osmini finala.

Srbija je imala priliku da pobedom ode direktno u četvrtfinale, čak i u slučaju da izgubi razlikom manjom od pet poena, uz čekanje rezultata duela Turske i Slovačke, ali nije uspela u tome.

Veliki problem je za Srbiju bio izostanak kapitenke Tine Krajišnik. Uspela je ekipa selektorke Marine Maljković da bude konkurentna u prvom poluvremenu, imala je i prednost, ali je potom gotovo pola treće četvrtine bila bez poena.

U tim momentima su Mađarice stekle prednost, Srbija je jurila zaostatak do kraja, u finišu je čak imala i zaostatak od četiri poena koji joj je odgovarao, ali su rivalke uspele da se vrate u ritam i da zabeleže pobedu koja ih vodi direktno u četvrtfinale.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Ivon Anderson sa 18 poena. Saša Čađo i Jovana Nogić su bile odlične sa po 12 poena, a na drugoj strani nezaustavljiva je bila Virag Kiš sa 21 poenom i 11 skokova.

U borbi za četvrtfinale Srbija igraće protiv Velike Britanije gde će imati veoma težak posao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here