EPA-EFE

Srpske košarkašice završile su Evropsko prvenstvo na petom mestu posle pobede nad selekcijom Nemačke rezultatom 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 19:16)

Od početka utakmice srpske košarkašice nametnule su se kao dominantne, a uz veoma raspoloženu Jovanu Nogić diktirale su tempo i stigle do prednosti. Na polovini četvrtine Nemice su uspele da se vrate i izjednače posle nešto slavije odbrane srpskog tima, međutim ta sekvenca bila je kratkog daha.

Srpkinje su se ponovo fokusirale na izuzetnu odbranu, naterale su protivnice na izgubljene lopte i tako sa deset poena razlike otišle na kratku pauzu.

Srpske košarkašice su bolje otvorile i drugu deonicu, ali ponovo je usledila sekvenca Nemačke i serija do 5:0 koja im je donela nešto više samopouzdanja. Približile su se na osam poena razlike, ali tu je bila Mina Đorđević koja je održavala prednost. Sjajna Nogić vratila je dvocifrenu prednost sa kojom je Srbija završila prvo poluvreme.

U trećoj deonici ritam utakmice je znatno opao, greške su se nizale na obe strane, a onda su Srpkinje pred kraj pojačale ritam i stigle do najveće prednosti u meču od 19 poena razlike.

U poslednjih deset minuta srpske košarkašice imale su prednost i preko 20 poena i na kraju rutinski obezbedile pobedu za peto mesto.

1 COMMENT

  1. Бравоооо
    Дјевојке 👍🏻
    Можете и боље знамо то
    Али све је добро , идемо даљеее,

    🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here