Tanjug

Aktuelne prvakinje Evrope, košarkašice Srbije, pobedile su Tursku 71:63 (21:22, 11:16, 19:21, 11:13) u prvom meču D grupe na startu EP koje se održava u Sloveniji.

Prvo poluvreme proteklo je uglavnom u čestim promenama vođstva, a Srbija je uspela da u finišu druge deonice prvi put stigne do plus šest.

Turska je bolje otvorila treću deonicu, stigla do 40:40, ali su Srpkinje uzvratile i postepeno povećavale prednost do plus osam u finišu četvrtine. U poslednja četiri minuta utakmice ušlo se sa plus šest za Srbiju – 66:60. Kapiten Tina Krajišnik je sa četiri vezana poena dovela Srbiju na plus osam (70:62) i tako prelomila meč na 101 sekund pre kraja.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 17 poena, Jovana Nogić dala je 12, dok je 10 dodala Maša Janković, Ivana Raca i Dragana Stanković po osam, a Krajišnik je postigla šest poena.

Tijera Mekauan je predvodila Turkinje sa 12 poena, a Olčaj Turgut, Alperi Onan i Sevgi Uzun dale su po 10.

Srbija naredni meč igra sutra uveče od 20 i 45 protiv Slovačke, koja je danas u utakmici prvog kola doživela debakl, Mađarska ju je pobedila 89:67. Pobednik grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here