Tanjug

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, na kojem brani zlatnu medalju. Izabranice Marine Maljković savladale u selekciju Velike Britanije rezultatom 66:60 i u narednoj rundi će igrati protiv Belgije.

Najzaslužnije za pobedu srpskog tima bile su Jovana Nogić i Ivon Anderson – obe su sjajno odigrale u drugom poluvremenu.

Jovana Nogić je bila odlična sa 16 poena, četiri skoka i jednom asistencijom. Ivon Anderson je ubacila 10, koliko je dala i Maša Janković. Kod protivnica Fadžbenl je dala 20, a Vinterburn 13.

Kao što su iz tabora Srbije i najavljivali, bila je to jako teška, tesna i neizvesna utakmica u ljubljanskim “Stožicama”, u kojoj ekipa Čeme Busete nije prestala da preti do poslednjeg minuta. Gledali smo i teške promašaje, mnogo nervoze, a u svemu se Srbija tokom 30 minuta igre nešto bolje snalazila.

Ivon Anderson diktirala je ritam, Saša Čađo se pokazala u šutu za tri poena, a Jovana Nogić je dobrim poenima i minutima pokazala zašto na nju treba da se računa i u sadašnjosti i u budućnosti.

S druge strane, Fadžbenle i Vinterburn pravile su kontratežu Marininim lavicama i sve se rešavalo u poslednjoj četvrtini.

Na kraju su Marinine lavice imale dovoljno snage da slave i da se plasiraju u četvrtfinale!

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala. Pored duela Srbija – Belgija, za plasman u polufinale boriće se Španija – Nemačka, Mađarska – Češka i Francuska – Crna Gora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here