Srpkinji iz Graca pritvor zbog pokušaja ubistva

0

Zgrada iz koje je iskočila Svetlana sa detetom
 

Kako tvrdi državno tužilaštvo, Svetlana se oporavlja od zadobijenih povreda, a i ćerka je na putu oporavka. Hans Jerg Baher, portparol tužilaštva, rekao je da će uskoro biti doneta odluka o zahtevu za određivanju pritvora, a povređenu Srpkinju će u bolnici posetiti sudija koji će, posle razgovora s njom, odlučiti o zahtevu tužilaštva.

 

Teške povrede

Prilikom skoka sa trećeg sprata Svetlani je polomljeno više pršljenova i lekari strahuju da bi ona mogla da ostane paralizovana. S druge strane, Jasmina, koja je rođena sa teškom srčanom manom i dosad je već četiri puta operisana, zadobila je višestruke prelome kostiju i teške povrede glave i posle izlaska iz bolnice biće smeštena u starateljsku ustanovu.

– Svetlanino zdravstveno stanje se poboljšalo, operisana je i nalazi se u bolnici. Biće, takođe, uređeno i psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je Svetlana bila uračunljiva u momentu pokušaja samoubistva i da li i dalje preti opasnost od mogućeg samoubistva. Tek posle toga će biti doneta odluka o daljim postupcima protiv Svetlane P. koja je i ranije imala psihičke probleme zbog kojih je bila pod terapijama – rekao je Baher.

Svetlana P. pokušala je prošle nedelje da se ubije u Gracu skokom kroz prozora svog stana na trećem spratu, a u smrt je htela da povede i petogodišnju ćerku. Majka i ćerka su, srećom, pale na travnjak u dvorištu kuće, a prolaznici su odmah alarmirali Hitnu pomoć.

 

Svetlanin sin Dragan P. ispričao je bečkom dnevniku "Kronen cajtung" da je kobnog dana njegov brat blizanac Zoran došao do majčinog stana.

– Kad je zakucao na vrata, naša polusestra, petogodišnja Jasmina, povikala je: "Mama, otvori vrata, Zoran je tu". Međutim, umesto da pusti Zorana u stan, majka je zgrabila Jasminu i skočila s njom sa trećeg sprata – ispričao je Dragan.

On je za austrijske medije rekao da ne može da shvati šta se dogodilo.
 

– Sve je počelo pre oko pola godine kada je moja majka već pretila da će s Jasminom skočiti kroz prozor. Tada sam u poslednjem trenutku uspeo da je zaustavim. Svetlana je imala panični strah od bivšeg muža, Jasmininog oca, koji sada živi u Gornjoj Austriji, ali sam tada nekako uspeo da je smirim – ispričao je Dragan medijima neposredno posle Svetlaninog pokušaja samoubistva.

On je dodao da je Svetlana posle toga bila na lečenju i da se njeno stanje normalizovalo. Međutim, očigledno je bilo da Svetlanini strahovi nisu nestali i da ih je ona u sobi nosila kao težak teret koji je krila od sinova Dragana i Zorana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here