EBRD

Koristeći savetodavnu pomoć EBRD i Evropske unije, srpska kompanija Trendtex sprema se da zadovolji rastuću tražnju za svojim proizvodima.

Imajuću u vidu nestašicu medicinske zaštitne opreme u mnogo evropskih zemalja tokom pandemije Covid-19, Trendtex, srpski proizvođač radnih odela, povećava proizvodnju medicinskih uniformi.

Sa reputacijom proizvođača kvalitetnih radnih odela za svetski poznate firme kao što su Stihl, Karcher, Audi, Mercedes, MAN i Rolex, Trendtex se okrenuo proizvodnji većih količina medicinskih uniformi i dodatno investirao u nabavku nove opreme za proizvodnju maski za lice i zaštitnih mantila za višestruku upotrebu.

Od 3.5 miliona medicinskih uniformi koje Trendtex proizvodi godišnje, 80% se plasira na nemačko tržište; preostale količine se prodaju u Danskoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj i Švedskoj. Sa pojavom koronavirusa, ova kompanija radi u tri smene kako bi zadovoljila povećanu tražnju u Evropskoj uniji.

Ipak, treba napomenuti da nisu sve prozvedene količine izvezene, već je nekoliko hiljada maski donirano bolnicama u Srbiji.

Trenutno Trendtex radi na dupliranju svojih proizvodnih kapaciteta koristeći stručnu savetodavnu pomoć koju dobija posredstvom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske unije.

Trendtex je nedavno investirao u nabavku nove opreme i renoviranje proizvodnog pogona u Prijepolju u zapadnoj Srbiji. Trenutno se vrši instaliranje i podešavanje opreme u ovom pogonu uz pomoć eksperta iz Turske u okviru konsultantskog projekta EBRD, a zahvaljujući donaciji EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here