facebook.com/Srpska kulturna akademija

Srpska zajednica u Australiji odnedavno je bogatija za još jednu obrazovnu organizaciju. Proteklog vikenda u Gold Koustu s radom je zvanično počela Srpska kulturna akademija, koja je osnovana na Vidovdan ove godine.

Zasluge za nastanak ove svojevrsne škole srpskog jezika i kulture pripada grupi žena koje su udružile snage i pripremile obrazovni program za decu od tri do 15 godina, sa ciljem da se očuvaju stare tradicionalne i kulturne vrednosti našeg naroda i da se prenesu na mlađe generacije kroz učenje jezika, pisma i običaja.

“Od srca se zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima na prisustvu prilikom svečanog otvaranja naše akademije! Hvala Vam na pažnji i velikom trudu koji ste svi uložili da dođete i postanete važan deo naše kulturne zajednice”, objavljeno je na Fejsbuk stranici Srpske kulturne akademije.

Nastava će se odvijati svakog petka uveče, od 18.00 do 20.20 časova u prostorijama lokalne biblioteke i kulturnog centra u predgrađu Helensvejl na Zlatnoj obali. Učiteljice i edukatori pozivaju sve roditelje koji žele da njihova deca uče srpski jezik i kulturu da dođu na neki od narednih časova kako bi se upoznali sa programom i načinom rada.

Deca su za sada podeljena u dve starosne grupe – mlađu koja se zove “Leptiri i bubamare” i stariju koja nosi naziv “Zmajevi i orlovi”.

“Očekujemo Vas u što većem broju svakog sledećeg petka da učimo zajedno,” poručuju iz Srpske kulturne akademije sa Gold Kousta.

Mala Natali smislila logo

Akademija je dobila i divan logo koji je osmislila i nacrtala učenica Natali, čime su učiteljice pokazale da će iznad svega poštovati i ohrabrivati umetnost dece.