Kosovo online

Srpska lista saopštila je da Aljbin Kurti nastavlja da progoni časne Srbe na severu Kosova i da je danas na prelazu Jarinje uhapšen Slobodan Miletić, a da niko od članova porodice nije upoznat sa razlozima njegovog hapšenja.

“Dok Kurtijevi miljenici mogu da se snimaju kako vrše krivična dela i koriste narkotike u zgradi opštine Leposavić, u toku radnog vremena, i za to ne odgovaraju pred nadležnim organima, sa druge strane Kurti nastavlja da progoni časne Srbe na severu Kosova i Metohije. Tako je danas na administativnom prelazu Jarinje uhapšen Slobodan Miletić, a da niko od članova porodice nije upoznat sa razlozima njegovog hapšenja”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da je pomenuto hapšenje posledica sistematskog ugnjetavanja srpskog naroda i časnih Srba, a ujedno i poruka međunarodnoj zajednici režima u Prištini, da će nastaviti sa progonom Srba “ako ne usliše njihove želje i zahteve”.

“Očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u ovaj slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava gospodina Miletića i pretpostavka nevinosti. Zahtevamo njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od lažnih optužbi brani sa slobode”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here