commons.wikimedia

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska deo međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou u UN kroz Dejtonski sporazum i Ustav, i da nikada neće dozvoliti da BiH dođe u poziciju da prizna Kosovo.

– To jasno govorimo godinama i poručujemo svima da je politička debata o tome potpuno isključena. Mi poštujemo i sarađujemo sa Beogradom i stavovi koje Beograd ima o Kosovu, odnosno Prištini su i naši stavovi i to uvek pratimo – istakao je Dodik.

Dodik je to rekao novinarima u Banjaluci, reagujući na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se “zbog gorkog iskustva iz BiH neće dopustiti formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, jer ne žele da Srbija kopira model Republike Srpske“.

Navodeći da Kurti ima velike probleme da dokaže svoj legitimitet i da je još u privremenim institucijama koje nisu legalne, niti međunarodno priznate, Dodik je napomenuo da veći broj zemalja članica UN nije priznao samoproglašeno Kosovo. Dodik je kazao da nije Kurti taj koji bi trebalo da govori da li je BiH zadovoljna ili ne Republikom Srpskom.

– Slušao sam to i od (Hašima) Tačija na jednom skupu od pre nekoliko godina dok je on još bio na slobodi i rekao sam mu da spokojno spava, da ih neće napasti Republika Srpska, ali da je on oteo od Srbije značajan deo teritorije i to sada govorim i Kurtiju – naveo je Dodik.

2 COMMENTS

  1. Cuj on je rekao Taciju da mirno spava nece Republika Srpska da ih napadne.Kako Republika Srpska da napadne Kosovo kada je i Republika Srpska uz Nato,a Nato je uz Kosovo.

  2. Ni Donjecka Républika ni Luganska Républika Ni Républika Srbska ni Républika Srbija i Republika i Republika i Republika hahaha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here