pixabay.com

Turistička organizacija Srbije, u periodu od 12. do 15. septembra organizuje studijsku posetu za grupu francuskih novinara visokotiražnih nedeljnika, ženskih i lifestyle magazina (Femme Actuelle, Le Parisien Aujourd’hui en France Week end, Le Journal des Femmes, Télérama, Ouest France).

U okviru posete novinari će se upoznati sa znamenitostima Beograda i Novog Sada i posebno sa kulturnom ponudom ovih gradova. U saradnji sa turističkim organizacijama Beograda i Novog Sada, biće im predstavljena i srpska slava uvršćena na listu nematerijalne kulturne baštine Uneska kao i neke od kulturnih stanica osnovanih u okviru programa Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbija već godinama unazad beleži kontinuiran rast francuskih turista, koji se povećanjem broja avio-linija redovnih i sezonskih između dve zemlje i dodatno pojačao ove godine.

U periodu od januara do jula ove godine taj porast iznosio je 11% u broju dolazaka, odnosno 13% u broju noćenja u odnosu na isti period prethodne godine.

Po dolasku prvog dana 12. septembra obići će uži centar grada – Kalemegdansku tvrđavu, Knez Mihailovu, Kosančićev venac, prisustvovaće predstavljanju Srpske slave u Konaku knjeginje Ljubice i uveče prošetati Sava promenadom i večerati u Beton hali.

Drugog dana, francuski novinari obići će Sremske Karlovce i Novi Sad (Petrovaradinsku tvrđavu, Muzej Vojvodine, Galeriju Matice srpske, kulturnu stanicu Svilara), a večeraće na vojvođanskom salašu.

Trećeg dana prošetaće se pored gradske i Narodne skupštine posetiće hram Svetog Save, obići Dorćol (Dorćol Platz i Beogradski market sa beogradskom destilerijom), večeraće u Skadarliji.

Poslednjeg dana pre povratka obići će Zemun (centar, pijacu, Gardoš, kej).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here