Srpska zajednica u Beču zamera Špindelgeru

0

 

Visoki austrijski zvaničnici sa predstavnicima Zajednice srpskih klubova u Beču
 

 

 

"Austrija bi trebalo da bude uzdržana po pitanju Kosova sve dok se ne završi sudski postupak pred Međunarodnim sudom pravde. Već je napravljena velika greška što je Austrija, koja se obavezala na neutralnost, na brzinu priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova", istakao je potpredsednik Zajednice Darko Miloradović za Tanjug.

"Srbi očekuju da Austrija zauzima neutralan pristup po tom pitanju, pre svega što se radi o neutralnoj zemlji", dodao je on, ukazujući da srpska zajednica intenzivno prati svaki korak austrijske vlade vezan za Srbiju.

 

Miloradović je rekao da je Narodna partija Austrije (OVP), čiji je član Špindeleger, "zauzela neshvatljiv stav prema Kosovu", dok je druga vladajuća partija – Socijaldemokratska partija (SPO) "shvatila da dugoročno priznavanje nezavisnosti Ksoova nije bio pametan potez".

 

On je pozvao Austriju da se ubuduće uzdrži po pitanju Kosova dok se pred Međunarodnim sudom pravde ne reši spor, jer bi suprotno ponašanje bilo kontraproduktivno po odnose sa Srbijom.

 

Austrija ne bi trebalo da se postavi kao lobista kosovske elite, koja je jednostrano proglasila nezavisnost i koja ne želi rešenje putem pregovora, istakao je Miloradović.

 

On je podsetio da u Austriji živi veliki broj Srba, od kojih mnogi imaju i austrijsko državljanstvo, pa zato predstavljaju bitno glasačko telo, posebno pred izbore u Beču, koji će biti održani na jesen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here