PKS

Privredna komora Srbije prvi put organizuje nastup srpskih firmi na 23. međunarodnom sajmu SASO 2019, vodećem privrednom događaju u Hrvatskoj. Sajam će se održati od 23. do 26. oktobra u Splitu, a Srbiju će predstaviti sektori mašinske, građevinske, metalske i industrije nameštaja, kao i usluga u građevinarstvu.

Na štandu PKS predstaviće se kompanije: MAŠINO PLUS, Kikinda, GRAĐEVINAR, Ivanjica, RAM INTERNATIONAL, Beograd, SCHLAFARIA, Beograd, FABRIKA BAKARNIH CEVI, Majdanpek, ANIMO, Valjevo.

Za srpsku privredu Hrvatska je značajno izvozno tržište na koje, već četvrtu godinu zaredom, beležimo suficit u razmeni. Tržište Hrvatske nudi znatno veće mogućnosti za plasman naših proizvoda, a sajam u Splitu biće dobra prilika da naši izvoznici predstave proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Hrvatske i izlagačima iz drugih zemalja, rekao je Aleksandar Radovanović, rukovodilac Centra za regionalnu saradnju PKS.

Sajam SASO održava se nakon turističke sezone, kada se planiraju i izvode radovi na obnovi turističkih objekata, investira u bazene, energetsku efikasnost, uređenje enterijera i eksterijera, kako bi se na vreme i što bolje pripremili za sledeću sezonu.

Manifestacija je tradicionalno najznačajniji privredni skup i okuplja više od 100 izlagača iz Hrvatske i inostranstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here